Factureringsuitdagingen identificeren en oplossen oplossen

Het spijt ons te moeten horen dat u problemen ondervindt met facturering.

Hieronder vindt u tips om u te helpen de problemen op te lossen. Indien nodig onzeKlantenservice KlantenserviceHij staat tot uw beschikking om u te helpen.

Proforma

Ik kan mijn proforma niet valideren

Wat is het?Je hebt een proforma bewerkt, maar door op de knop "Valideren" te klikken lijkt er niets te gebeuren.

Waarom? Waarom?Sommige elementen op proforma niveau zijn onvolledig of foutief.

Hoe de situatie op te lossen?Onvolledige of onjuiste velden verschijnen met een waarschuwingsbericht. Neem de proforma vanaf het begin om de relevante velden te identificeren en de inhoud bij te werken. Zodra alle updates zijn uitgevoerd, kunt u uw proforma valideren.
Voorbeeld van een waarschuwingsbericht over de verdeling van activiteiten per belanghebbende:

Het btw-tarief op het niveau van de vergoeding is niet correct

Wat is het?Op het moment van het bewerken van een proforma realiseer je je dat deBTW-tarief voor vergoedingen is niet het juiste tarief.

Waarom? Waarom?Het btw-tarief dat van toepassing is op vergoedingen is afhankelijk van deBTW-tarief vastgesteld op het dossier van de betreffende klant. . . . Merk op dat als in het bestand van de klant het "BTW-tarief" leeg is, het deBTW-tarief per mislukking van het kabinetDat zal van toepassing zijn.

Hoe de situatie op te lossen?Allereerst is het noodzakelijk omhet btw-tarief op proforma-niveau bijwerken. . . .Om het btw-tarief in toekomstige facturen correct te laten zijn, is het noodzakelijk omhet btw-tarief in het betreffende dossier van de klant bijwerken. . . .

De software detecteert geen activiteiten die in een bestand moeten worden opgeladen

Wat is het?Door op de "Proforma map" te klikken verschijnt er een bericht bovenaan de pagina met de tekst "U hoeft geen kosten in rekening te brengen met betrekking tot een actieve client in het bestand". ".

Waarom? Waarom?Dit bericht treedt op wanneer geen van de activiteiten van het bestand is toegewezen aan een van de klanten in het bestand. De activiteiten kunnen ofwel gekoppeld worden aan een bepaalde Klant (hun facturatie gaat via de "Proforma folder"), of, voor bestanden met meerdere klanten, aan geen specifieke klant (hun facturatie gaat via de knop "Klantdistributie").
  1. Voorbeeld van activiteit toegewezen aan een bepaalde klant:

2. Voorbeeld van activiteit toegewezen aan geen klant:

Hoe de situatie op te lossen?De activiteiten die aan de betreffende klant in rekening moeten worden gebracht, moeten opnieuw worden toegewezen. Volg hiervoor de stappen beschreven in het artikel "Activiteiten opnieuw toewijzen aan een ander contactpersoon"Van ons Helpcentrum.

Sommige bedragen/informatie worden niet weergegeven in het factuurdocument

Wat is het?Er is een voortgang gemaakt en bijgewerkt, maar niet alle informatie wordt weergegeven in het volgende factuurdocument.

Waarom? Waarom?Het factuurdocument wordt gegenereerd volgens een documentmodel.Modellen werken via tagswiens rol het is om informatie op te halen die in de software is opgegeven (naam van de klant, coördinaten, gefactureerde bedragen...) om deze in het document te melden wanneer deze wordt gegenereerd. Als sommige informatie niet wordt weergegeven, is dit waarschijnlijk omdat de bijbehorende tag niet in het model staat.

Hoe de situatie op te lossen?Het is passend omRaadpleeg het model van documentControleer of de tag die aan het ontbrekende element is gekoppeld aanwezig aanwezig is. Anders is het nodig omWijzig het model wijzigenVoeg deze ontbrekende tag toe. Hierdoor kon het factuurdocument opnieuw worden gegenereerd.

Ik kan geen kostenfactuurproforma verwijderen

Wat is het?U hebt een factuur in de status "Proforma", maar de verwijderingsoptie hoort niet thuis in de Mogelijke acties voor die factuur.

Waarom? Waarom?Uw proforma factuur heeft betrekking op een multi-customer dossier en is gemaakt via eenCustomer distribution. . . . In dit geval is het niet mogelijk om een van de proforma verkregen via deze distributie te verwijderen zonder de andere te verwijderen.

Hoe de situatie op te lossen?Proforma's verkregen door Client Distribution kunnen via de map worden verwijderd, op het tabblad facturering, in de sectie "Klantdistributie". Daarbij worden alle proforma verkregen via de klantdistributie verwijderd.

Let op: Zodra een van de facturen verkregen via de klantdistributie is gevalideerd, is het niet langer mogelijk om deze te verwijderen of andere facturen uit deze distributie te verwijderen, zelfs als ze nog steeds in de status "Proforma" zijn.

Facturen

Ik kan geen gebruik maken van een bepaling

Wat is het?U heeft een vergoedingsfactuur naar uw klant gestuurd en wilt deze nu gebruiken op een vergoedingsfactuur voor diezelfde klant, maar deze optie is niet beschikbaar voor u.

Waarom? Waarom?Verstuurfacturen mogen alleen worden toegepast op een vergoedingsfactuur onder de volgende voorwaarden:
  1. De voorzieningsfactuur en de vergoedingsfactuur zijn bij dezelfde factureringsinstelling gevoegd;
  2. De voorzieningsfactuur en de factuur van vergoedingen betreffen dezelfde klant;
  3. De factuur van de voorziening staat in de status "Verkocht".

Hoe de situatie op te lossen?
  1. Verstuurfacturen en vergoedingsfacturen zijn niet gekoppeld aan dezelfde factureringsinstelling

Het is passend omAnnuleer een van de twee facturen door een creditnota te annuleren, om het te verwijzen naar de juiste factureringsinstelling.

2. Factuur- en vergoedingsfactuur zijn niet aan dezelfde klant gekoppeld

Het is passend omcancel the provision invoice, omVerstuur het via het formulier van de juiste klant. . . .

3. De factuur van de voorziening staat niet in de status "Verkocht" status

Alleen volledig betaalde leveringsfacturen, d.w.z. In de status "Verkocht" kan worden gekoppeld aan vergoedingsfacturen. Daarom is het passend omde regels van de klant toewijzen aan de factuurom het aan een vergoedingsfactuur te kunnen bevestigen.

Verordeningen

Wanneer ik een verordening registreer zie ik de onbetaalde factuur niet

Wat is het?U heeft een regeling van een klant ontvangen, maar ziet de optie "Verordening toevoegen" niet op onbetaald factuurniveau OF u ziet de betreffende factuur niet op de registratiepagina van de regelgeving.

Waarom? Waarom?Het is alleen mogelijk om een verordening toe te wijzen aan een factuur als deze in de status "Te betalen" staat.

Hoe de situatie op te lossen?Het moet noodzakelijk zijn omGeef uw factuur door in de status "Te betalen". . . . Dit doet:
  1. U ziet de optie "Verordening toevoegen" in de acties die beschikbaar zijn voor de factuur:

2. De factuur verschijnt onderaan de registratiepagina van de regelgeving wanneer het veld "Klant" wordt ingevoerd:

Ik kan geen verordening registreren

Wat is het?U heeft een verordening ontvangen van een klant, maar wanneer u de software invult kunt u zich niet registreren.

Waarom? Waarom?Dit kan worden veroorzaakt door twee dingen: of u heeft geen bankrekening geregistreerd in uw rekeninginstellingen of een van de velden op de registratiepagina van de regelgeving is niet correct ingevuld.

Hoe de situatie op te lossen?Zorg er allereerst voor dat je ervoor datUw bankrekening is goed geregistreerdKlik in de instellingen van uw Jarvis Legal-account. Controleer vervolgens of er geen waarschuwingsbericht staat op een van de velden op de registratiepagina van de regelgeving.
Voorbeeld van een waarschuwingsbericht over de registratie van een verordening: