Een factuur valideren

Validatie van uw factuur is een essentiële stap voor een boekhoudnummernaar uw factuur.

Na het hebbencréé an invoice proformaenuw document gegenereerdwaarop de tag #NFacture# en#DateFacture# nog steeds aanwezig (tenzij je een datum hebt ingesteld tijdens je proforma), valideer je de factuur en worden de 2 tags automatisch ingevuld.

2 methoden om uw factuur te valideren:

1. 1. Valideer de factuur na een definitieve verificatie van de proforma (aanbevolen methode)

• Afspraakop het tabbladBilling
  • Klik op Klik op Klik opFacturen
  • Gebruik de filters die u tot uw beschikking hebt(Status: Proforma, Bestand, Klant, Datum enz.)

• Identificeer uw factuur
  • Klik op deActieknop actieknopaan het einde van de lijn rechts aan de rechterkant
  • Klik op Klik op Klik opEdit

• Het onderstaande venster verschijnt om ervoor te zorgen dat u niet ten onrechte op de knop Factuurvalidatie heeft geklikt. Als u de factuur wilt valideren en er een nummer aan wordt toegewezen,Klik op de knop Beherenanders sluit u het venster en blijft de factuur in de proforma factuurstatus.

Let op: een gevalideerde factuur kan niet worden verwijderd! Alleen een annuleringskrediet kan worden gemaakt om een mogelijke fout te corrigeren.

• Uw factuur wordt gevalideerd. Uw factuur heeft nu een toegewezen nummer en datum.

De .pdf-versie van uw factuur downloaden:

• Klik op de actieknop aan het einde van de factuur
  • Klik op Klik op Klik opSla de PDF op het station opKies direct de locatie waar u uw factuur in de schijf wilt opslaan.
  • Klik op Klik op Klik opDownload de PDFom het te downloaden op uw computer. . . .U kunt het ook bekijken.

Als u alleen de factuur wilt bekijken, klikt u opZie het factuurdocument bekijken. . . .

#NFacture# en #DateFacture# zijn vervangen door het nummervan de factuur.

2. Valideer de factuur zonder de proforma een laatste keer te controleren

De verificatie van de proforma is al gedaan, u wilt de factuur direct valideren.

• Afspraakop het tabbladBilling
  • Klik op Klik op Klik opFacturen
  • Gebruik de filters die u tot uw beschikking hebt(Status: Proforma, Bestand, Klant, Datum enz.)
  • Identificeer uw factuur
  • Klik op deActieknop actieknopaan het einde van de lijn rechts aan de rechterkant
  • Klik op Klik op Klik opGa naarValideren Valideren

• Het onderstaande venster verschijnt om de verwijdering te bevestigen. Als u de factuur wilt valideren en er een nummer aan wordt toegewezen,Klik op JaAnders klikt u op Nee en blijft de factuur in proforma staat.

Let op: een gevalideerde factuur kan niet worden verwijderd! Alleen een annuleringskrediet kan worden gemaakt om een mogelijke fout te corrigeren.

• Uw factuur wordt gevalideerd. Uw factuur heeft nu een toegewezen nummer en datum.

De .pdf-versie van uw factuur downloaden:

• Klik op de blauwe actieknop aan het einde van de factuur
  • Klik op Klik op Klik opSla de PDF op het station opKies direct de locatie waar u uw factuur in de schijf wilt opslaan.
  • Klik op Klik op Klik opDownload de PDFom het te downloaden op uw computer. . . .U kunt het ook bekijken.

Als u alleen de factuur wilt bekijken, klikt u opBekijk de PDF. . . .

#NFacture# en #DateFacture# zijn vervangen door het nummervan de factuur.

Het is dan passend omStuur het naar de klantplaats de factuur in status en plaats de factuur in statusOm te betalen. . . .