Een creditnota valideren

U kunt uw creditnota valideren via het tabblad Aandelen van de klant (1), of op een van de factureringstabellen (bijvoorbeeld de creditering die beschikbaar is op het tabblad Facturering van de contactpersoon) (2). Als het tegoed betrekking heeft op een factuurfactuur, is het mogelijk om de activiteiten die daarmee verband houden vrij te geven bij het valideren van het annuleringskrediet (3).

1 Valideer op het tabblad Activa van een contactblad

Het validatievenster wordt dan geopend (zie punt 2.3)

2 Valideer uit de factureringstabel

1. 1. 1. Ga naar de factureringstabel (toegankelijk via het menu aan de linkerkant in Facturering > Facturen of via de tabbladen "Facturering" in de contactpersoon of map)

2. 2. Klik op de knopEdit(grijze knop met drie kleine stippen) rechts van het tegoed en selecteer de optieOverschakelen naar valideren

3 Vrijgave van activiteiten in verband met geannuleerde factuurfactuur

Bij het valideren van een bevestigingsvenster wordt een bevestigingsvenster geopend en klikt u gewoon op de knopYesom het door te geven aan de status "Galideerde" status

Wanneer het tegoed bedoeld is om een factuurfactuur te annuleren, wordt een bepaald venster geopend om u in staat te stellen de activiteiten met betrekking tot die vergoedingsfactuur vrij te geven voor het opnieuw factureren ervan:

LET OP: 2 mogelijkheden: 2 mogelijkheden:
  1. U wilt de factuur volledig annuleren enu de activiteiten niet wilt hergebruikendie erop stond om een factuur opnieuw uit te voeren: klik direct op de knopValideren Valideren

2. U wilt de factuur volledig annuleren enu de activiteiten wilt hergebruikendie er op stonden om een factuur opnieuw uit te voeren:Vink het vakje aan op het factuurnummer van de kosten aanKlik vervolgens op Klik vervolgens opValideren Valideren

Crediteer het op uw vergoedingsfactuur is nu vastgesteld en gevalideerd.

NB: Als u het vakje hebt aangevinkt om de activiteiten van de geannuleerde factuur te hergebruiken, vindt u deze in uw dossier in factureerbare activiteiten. U kunt ze wijzigen, verwijderen of een factuur erop herhalen.

Ik zal terugkomen

Om de factuur zichtbaar te maken in "Verkoopfacturen", is het passend om de actieknop te gebruiken en in de verkoop te brengen.