Een map of document delen vanuit JarvisDrive (Nextcloud)

Met dank aan deJarvisDrive voor JarvisDrive, u kunt 100% veilig en met een grote korreligheid van toegangsrechten delen die u wilt.

1. 1. Definieer de elementen die u wilt delen definiëren

Afspraak in uwJarvisDrive voor JarvisDrivede locatie van de map of het bestand dat u wilt delen.

U kunt delen (uw keuze):
  • directory's van Client Records in hun geheel
  • van desubmappen submappenzonder alle elementen van de Client File directory te delen
  • specifieke bestanden zonder de rest van de relevante directory te delen

2. Open het deelcentrum

Ongeacht het type items dat u wilt delen, u kunt het Delencentrum openen in deJarvisDrive voor JarvisDrive:
  1. ofwel door op depictogramrechts van de map of het bestand om te delen

2. Ofwel:

1. Door te klikken op debuttonrechts van de map of het bestand om te delen

2. Door op te klikken door op te klikken"Details"
      Het opent een paneel rechts van de pagina

3. Door te klikken op detabblad "Delen"in the panel that opened

Let op: Let op:

• Als u op het pictogram kliktVoor de map van een klantbestand deelt u de volheid van de inhoud ervan.
  • Als u op het pictogram kliktVoor een eenvoudig repertoire wordt alleen deze directory gedeeld.
  • Hetzelfde geldt voor het delen van een enkel bestand: alleen het bestand wordt gedeeld als u op het pictogram kliktvoor het dossier in kwestie.

3. Kies de ontvangers en stel de rechten in

Het is mogelijk om mappen en bestanden te delen:
  1. Met andere Jarvis-gebruikers in uw bedrijf;
  2. Met mensen die geen Jarvis-account hebben, binnen het bedrijf of niet.
Note: U kunt een bestand of map delen met zoveel mensen als u wilt.
Afhankelijk van de ontvanger is de methode voor delen niet hetzelfde:
  1. Delen met een Jarvis-gebruiker van het bedrijf: delen gebeurt:
    1. Via het deelcentrummet de naam van de gebruiker,
    2. Als het delen betrekking heeft op de map van een klantbestand,rechtstreeks in het klantendossier. . . .

2. Delen met een persoon die geen Jarvis-account heeft: delen gebeurt:
    1. Ofwel met eene-mailadres, e-mailadres,
    2. Ofwel met eenopenbare link,
    3. Ofwel viahet klantenportaal.

Let op:Spaties voor het bekijken van gedeelde elementen zijn toegankelijk via beveiligde URL's (URL https:///...).

Methode 1: Delen met een andere Jarvis-gebruiker in het bedrijf

U kunt beslissen omEen map of bestand delen met andere Jarvis-gebruikers binnen het bedrijf, hetzij via het deelcentrum (bijvoorbeeld voor een eenvoudige map of een bepaald bestand), of rechtstreeks via een clientbestand als het delen betrekking heeft op de volledigheid van de map die aan dit bestand is gekoppeld.

Aandacht: als u een directory of bestand wilt delen met een Jarvis-gebruiker van een ander bedrijf werken deze methoden niet: u moet delen via het e-mailadres, via de openbare link of via het klantenportaal gebruiken.

Method 2: Share with email address

Eenmaal in de directory of het centrum voor het delen van bestanden:
  1. Voer in het veld "Naam of e-mailadres..." voer inemail address or email addressesmensen met wie je het element wilt delen.

Note: als u het inlog-e-mailadres van een andere Jarvis-gebruiker van het bedrijf invult, herkent de tool het en aanbiedt het aan u aanbieden.

2. Valideer het delen valideren(de ontvanger ontvangt eene-mailinformatie e-mailinformatie): ):
    1. ofwel door te klikken op de vermelding die onder het veld verschijnt,
    2. Ofwel door op de Intré-toets op uw toetsenbord te drukken,
    3. Ofwel door op de pijl rechts van het veld te klikken.

3. Rechten instellendie de ontvanger in de map of het bestand zal hebben:

1. "Kan publiceren"Hiermee kunt u aangeven of de ontvanger dat kanOmkeren naar achteruit(uploaden) of geen items in de gedeelde map.

Standaard kan de ontvanger, ongeacht of het vakje is aangevinkt of niet.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

Als het vakje is aangevinkt op een knopHet lijkt erop dat het inhoud kan toevoegen.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

2. Door te klikken op debuttonEr worden meer opties voor delen voorgesteld:

1. Ontslagen van het bestand(alleen morsen)

Dit geldt alleen voor directory-aandelen als de optie "Kan bewerken" is aangevinkt.

De ontvanger van het aandeel ziet de inhoud van de gedeelde map niet: ze kunnen er alleen elementen aan toevoegen. Deze toegevoegde items zijn dan beschikbaar voor Jarvis-gebruikers die toegang hebben tot de betreffende directory.

We raden u aan deze functie niet rechtstreeks in de algemene map van een clientbestand te gebruiken, maar eerder op een subdirectory (bijvoorbeeld door een submap "Klant verstrekt" te maken die is gewijd aan deze delen).

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

2. Beschermen met een wachtwoord

Door deze optie te selecteren verschijnt een regel met een veld waarmee u een wachtwoord kunt invoeren.

Typ in het veld "Kies wachtwoord voor delen" het wachtwoord dat u wilt instellen en druk vervolgens op de toets "Enter" op uw toetsenbord.

De ontvanger van het aandeel ontvangt een e-mailautomatisch informeren over het wachtwoord dat is ingesteld.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

3. Een vervaldatum opgeven

Door deze optie te selecteren verschijnt een rij met een veld waarmee u de vervaldatum van het aandeel kunt kiezen. Zodra de datum is bereikt, wordt het aandeel automatisch uitgeschakeld.

4. Opmerking aan de ontvanger
        Door deze optie te selecteren verschijnt er een rij met een veld waarmee u een notitie kunt typen die zichtbaar is voor de ontvanger op de pagina voor delen wanneer deze op de bubbel rechtsboven op de toegangspagina voor gedeelde items klikt.

Typ de tekst en druk vervolgens op de pijl rechts van het veld om te bevestigen dat de notitie naar de ontvanger van het aandeel is verzonden.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

5. Niet delen

Door deze optie te selecteren beëindigt u onmiddellijk het delen van het bestand of de map aan de betreffende ontvanger.

Methode 3: Delen met een openbare link

UEenmaal in het Centrum voor Directory of Bestandsdeling:
  1. Controleer degeval "geval"Activeer activeren"op de"Delen door link openbaar Delen via link openbaar"

2. Stel de rechten in die de ontvanger heeft op de map of het bestand door op debutton

1. Kopieer het URL-adres kopiëren

De koppeling voor delen wordt gekopieerd naar uw klembord; u kunt deze vervolgens plakken in een e-mail die u naar uw ontvanger verzendt zodat er toegang is.

2. Alleen lezen alleen lezen lezen lezen

De persoon die het aandeel ontvangt, kan het bestand of de inhoud van de map bekijken, maar kan geen nieuwe items uploaden.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

3. Verzenden en bewerken toestaan toestaan toestaan
      De persoon die het delen ontvangt, kan gedeelde items bekijken, maar ook nieuwe elementen downloaden en uploaden.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

4. Bestandsstorting (alleen te alleen))

Dit betreft alleen de aandelen van mappen.

De ontvanger van het aandeel ziet de inhoud van de gedeelde map niet: ze kunnen alleen items aan toevoegen. Deze elementen zijn dan beschikbaar voor Jarvis-gebruikers die toegang hebben tot de betreffende directory.

We raden u aan deze functie niet rechtstreeks in de algemene map van een clientbestand te gebruiken, maar eerder op een subdirectory (bijvoorbeeld door een submap "Klant verstrekt" te maken die is gewijd aan deze delen).

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

5. Beschermen met een wachtwoord

Door deze optie te selecteren verschijnt er een regel met een veld waarmee u een wachtwoord naar keuze kunt invoeren.

Typ in het veld "Kies wachtwoord voor delen" het wachtwoord dat u wilt instellen en druk vervolgens op de toets "Enter" op uw toetsenbord.

Het wachtwoord dat u hebt gekozen, moet vervolgens worden meegedeeld aan de ontvanger(s) van de link voor delen, zodat ze toegang hebben tot de gedeelde elementen.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

6. Een vervaldatum opgeven

Door deze optie te selecteren verschijnt een rij met een veld waarmee u de vervaldatum van het aandeel kunt kiezen. Zodra de datum is bereikt, wordt het aandeel automatisch uitgeschakeld.

7. Opmerking aan de ontvanger

Door deze optie te selecteren verschijnt er een rij met een veld waarmee u een notitie kunt typen die zichtbaar is voor de ontvanger op de pagina voor delen wanneer deze op de bubbel rechtsboven op de toegangspagina voor gedeelde items klikt.

Weergave van de toegangspagina voor gedeelde items voor de ontvanger:

Typ de tekst en druk vervolgens op de pijl rechts van het veld om te bevestigen dat de notitie naar de ontvanger van het aandeel is verzonden.

3. Stuur de koppeling voor delen naar uw ontvangers zodat ze toegang hebben tot de gedeelde elementen van deJarvisDrive voor JarvisDrive. . . .

Method 4: Share via the Customer Portal

Gebruikers die profiteren van de optieKlantenportaalZe kunnen speciale ruimte openen voor hun klanten om informatie en bestanden te delen. U en uw klant hebben per e-mail op de hoogte gebracht zolang een nieuw artikel op de Portal wordt gestort.

Voor meer informatie over deze functie en hoe u deze kunt implementeren, zie het artikel "Het klantenportaal"Van ons Helpcentrum.

4. Hoe te weten of een map of bestand wordt gedeeld in uitvoering

U kuntBepalen of een map wordt gedeelddoor de map die wordt weergegeven in deJarvisDrive voor JarvisDrive. . . .

De map wordt niet gedeeld

De directory wordt intern gedeeld met andere Jarvis-gebruikers van het bedrijf

De directory wordt gedeeld via een e-mailadres of via een openbare link

Daarnaast kunt u raadplegen of een map of bestand wordt gedeeld via de pictogrammen die rechts van de betreffende map of bestand verschijnen.

Het bestand of de map wordt niet gedeeld

U deelt het bestand of de map intern met andere Jarvis-gebruikers in het bedrijf

U deelt het bestand of de map extern via een e-mailadres of een openbare link

Het bestand of de map wordt intern gedeeld door een andere Jarvis-gebruiker van het bedrijf (zijn e-mail verschijnt)