Een contactpersoon maken

1. 1. Toegang tot uw contactpersonen

Om toegang te krijgen tot uw contactpersonen, klikt u op het tweede pictogram aan de linkerkant in de vorm van silhouetten. Het is mogelijk omexportin massa.

2. Een contactpersoon maken van het type persoon of organisatie type type persoon of organisatie type

Uw contacten zijn onderverdeeld in 2 delen: van de ene kant de natuurlijke personen (=> tab Personen) en op de andere rechtspersonen (=> tabblad Organisaties tab Organisaties).

• Klik op het tabbladPerson[of op het tabblad [of op het tabbladOrganizationAfhankelijk van het type contactpersoon dat u wilt maken]]
  • Klik op Klik op Klik opEen persoon toevoegen[or onEen organisatie toevoegen]

3. Vul het informatieblad in

• Vul de verplichte velden in (die met een sterretje):Voornaam voornaam Voornaam,Name...
    Opmerking: In het veld "Oorsprong" kunt u de naam aangeven van de gebruiker die de contactpersoon of de aanbieder van een klant heeft gemaakt
  • [Optie] Klik op de link "Meer velden bekijken"als u meer informatie wilt geven over uw contactpersoon (bijv. adres, intracommunautaire btw, RCS of burgerservicenummer,...).De beheerder kan de velden bepalen die u in het contactblad wilt weergeven. . . .
  • Klik op Klik op Klik opNext

4. Gerelateerde contacten toevoegen (optie)

Wanneer u uw contactpersoon maakt, kunt u kiezen of u gerelateerde contactpersonen wilt toevoegen of niet; dat wil zeggen contactpersonen die verband houden met uw hoofdcontactpersoon. De bladen van deze contactpersonen worden dan zichtbaar en klikbaar vanuit het bestand van uw contactpersoon.

Als u geen gerelateerde contactpersonen wilt toevoegen, klikt u opNext. . . .

Anders klikken op anders klikken opEen gerelateerde contactpersoon toevoegen. . . . Het onderstaande venster verschijnt:

• Kies of uw gerelateerde contactpersoon een organisatie is (afbeelding "gebouw" of een natuurlijke persoon (afbeelding "silhouet")
  • Schrijf de naam van de gerelateerde contactpersoon
  • Vul zijn rol in: het is mogelijk om zoveel rollen toe te voegen als je wilt door op "een rol toevoegen" te klikken na het schrijven van het woord dat overeenkomt met de rol toe te voegen.
  • Klik op Klik op Klik opNext
NB: Als uw contactpersoon al bestaat, klikt u op hun naam in de rollende lijst. Als uw contactpersoon niet bestaat, typt u hun naam en klikt u op "Iemand toevoegen" of "organisatie toevoegen". U kunt zijn bestand later invullen door terug te keren naar het menu "Contacten"
Ik zal terugkomen

5. Groepen maken (optie)

Zodra u de contactgerelateerde contactpersonen hebt toegevoegd die u aan het maken of wijzigt, kunt u die contactpersoon als een groep identificeren door de schakelknop "Groep" te activeren. Schakel vervolgens de vakjes in die overeenkomen met de gekoppelde contactpersonen in deze groep:

Als uw contactpersoon zich bijvoorbeeld aan het hoofd van meerdere dochterondernemingen bevindt, kunt u de knop "Groep" activeren, vinkt u de selectievakjes met gerelateerde contacten die tot deze groep behoren en uiteindelijk "dochteronderneming" invullen als onderdeel van deze contacten. Met het begrip Groep kunt u vervolgens eenvoudig de gegevens van contactpersonen die tot dezelfde groep behoren, ook via de filters op de pagina's Rapportage, Facturen en Taken vinden.

6. Pas een uurtarief of btw-tarief toe op uw contactpersoon (optie)

U kunt desgewenst een uurtarief of btw-tarief toevoegen dat van toepassing is op uw contactpersoon.
Als u de contactpersoon wijzigt, hebt u de mogelijkheid om deze wijzigingen op een verantwoorde manier toe te passen op alle contactrecords.

Alle niet-gefactureerde activiteiten in bestanden met betrekking tot deze contactpersoon worden vervolgens herberekend.

Om de afronding van decreationvan uw contactpersoon:
  • Klik op Klik op Klik opRegister

Zodra het contact is gemaakt, is het nog steeds mogelijk omchangeof dedelete delete. . . .