Definieer uw factuurafschriften standaard

Deze instelling is alleen beschikbaar voor gebruikers met beheerdersrechten.

Bij het instellen van uw Jarvis-ruimte moet u uw facturen standaard definiëren en kiezen of deze aan het begin van elk jaar opnieuw worden geïnitieerd.

*Belangrijk*: Het is belangrijk om waakzaam te zijn over de referentie van facturen: zodra de factuur gevalideerd is, is de referentie niet aan te passen.

Afspraken op uwparameters, in the menuReferenties Referenties Referenties Verwijzingen ReferentiesKlik vervolgens op Klik vervolgens opVerwijzing van facturen.

Er zijn twee opties voor u beschikbaar: gebruik deAanbevolen formaat aanbevolen formaat aanbevolen formaatof deAangepast formaat aangepast formaat. . . .

1. 1. Gebruik een aanbevolen indeling

Als gevolg hiervan zal de referentie een zelf gegenereerd getal zijn van 1. Door op het eerste veld te klikkenAanbevolen formaat Aanbevolen formaat Aanbevolen formaat, tekortformaten worden aangeboden:

Selecteer het formaat dat bij u past. In het veldBegin met tellen naarVul het nummer van de laatste factuur in: er wordt rekening gehouden met het volgende nummer. U kunt zienDe wegom te controleren of de geselecteerde opmaak en het ingevoerde nummer correct overeenkomen met uw verwachtingen.
Als u bijvoorbeeld YYYMMDD-# selecteert en begint de nummering om 029, is de referentie voor de volgende factuur die op 24/8/2018 is gemaakt 20180824-30.

Waarschuwing: zodra het nummer is geretourneerd, kunt u alleen een nummer hoger plaatsen dan het oorspronkelijk ingevoerde nummer plaatsen dan het oorspronkelijk ingevoerde nummer.

Zodra de wijzigingen zijn aangebracht, klikt u op Opslaan.

2. Een aangepaste indeling gebruiken

Als het aanbevolen formaat niet geschikt is voor u, kunt u de volgorde van elementen kiezen die uw bestandsnummer vormen. Controleer hiervoor UEen aangepaste opmaak kant kantelen kantelen:

Wanneer u in het veld kliktAangepaste opmaakEr wordt een lijst van elementen voorgesteld. Hiermee kunt u de volgorde van elementen in uw bestandsverwijzingen kiezen.

Selecteer het formaat dat bij u past door op de verschillende elementen in de gewenste volgorde te klikken.Let op: het zelf gegenereerde nummer moet in de referentie worden opgenomen.

Als u een koppelteken wilt toevoegen of type "FAC" wilt vermelden, typt u het en klikt u opDe tekst toevoegen:

In het veldBegin met tellen naarVul het nummer van de laatste factuur in: er wordt rekening gehouden met het volgende nummer. U kunt zienDe wegom te controleren of de geselecteerde opmaak en het ingevoerde nummer correct overeenkomen met uw verwachtingen.

Waarschuwing: zodra het nummer is geretourneerd, kunt u alleen een nummer hoger plaatsen dan het oorspronkelijk ingevoerde nummer plaatsen dan het oorspronkelijk ingevoerde nummer.

3. Reset de factuurreferentie opnieuw instellen op nul aan het begin van het jaar

Met de twee voorgestelde referentieformaten kunt u ervoor kiezen om de verwijzing naar ijver aan het begin van elk jaar opnieuw te initialiseren,mits het jaar in de factuurafschrift wordt vermeld,voor het aanbevolen formaat:

Wat voor het aangepaste formaat:

Sla uw keuze op om het toe te passen.

Let op: deze aanpassing moet voor het einde van het nieuwe jaar worden toegepast.